Flickan från långt borta blir film?
Produktionsbolaget Bloody Honey i Malmö har fått utvecklingsstöd
för en animerad pilotfilm,"Flickan från långt borta" - en bilderbok som jag illustrerat. Boken belönades med Elsa Beskowplaketten 2015. Texten har Annika Thor skrivit som nu även skriver manus till filmen. Får vi vidare stöd kommer jag göra bilderna till filmen.
Läs mer HÄR
 
 
 
 
Bilder från arbetet med storyboarden
 
 
Flickan från långt borta fick
"När jag läste texten första gången träffade den mig rakt i hjärtat, säger Maria Jönsson, som illustrerat boken. För mig är den framförallt en berättelse om frivillig ensamhet - och ofrivillig. Jag är fantastiskt glad att denna bok fått denna fina utmärkelse. Det innebär att den kan "leva" lite längre och att fler får möjlighet att läsa den och ta den till sig.
Motiveringen lyder: ”Med mjuk känslighet formas en berättelse om värme och längtan, om ensamhet och motspänstig vänskap. Den lilla flickan värmer med sprittande hopp och lekfullhet en kvinnas kalla hjärta, i en lyrisk och bildlig metafor. Thors rena text och Jönssons fantasifyllda, spirande bilder växer ihop till en symbios. Boken är inte bara en lisa utan en uppmaning att öppna sin dörr, till stora som små själar.”
Har ni någon kommentar?
– Det jag helst vill ta fasta på i motiveringen är orden om att boken är en “uppmaning att öppna sin dörr”, för en sådan behövs ju mer än någonsin just nu i höst! säger Annika.
– Ja, att boken kan vara både en tröst och en puff att själv våga öppna sin dörr- särskilt som det just nu är så många som knackar på. Och att juryn använder ordet symbios blir jag glad för. Det är ju just så jag vill att en bilderbok ska upplevas, säger Maria."
Utdrag ur intervju
 
 
 
 
 
 
Boken är översatt till spanska, tyska och danska. En engelsk översättning väntar på publicering
 
Regionteatern i Växjö satte upp Flickan som långt borta. Två tyska uppsättningar har oxå gjorts, samt en i Danmark.